Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een eeuwenoude natuurgeneeswijze die de voeten als basis gebruikt. Op de voeten liggen reflexzones en punten die corresponderen met andere delen van het lichaam.
Bij klachten, spanning of disbalans zullen de zones en punten gevoeliger zijn of zelfs pijnlijk aanvoelen. Door massage wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en de balans weer hersteld.

Voetreflextherapie wordt al duizenden jaren toegepast om klachten te voorkomen, te verlichten of zelfs te verhelpen. Het gaat uit van de gedachte dat alles met elkaar verbonden is en een geheel vormt en heeft behalve fysieke- ook een psychische en emotionele werking.

 

Is Voetreflextherapie voor iedereen geschikt?

Voetreflextherapie is geschikt voor jong & oud en kan worden ingezet bij klachten maar werkt ook stress reducerend en/of preventief.

Indicaties waarbij voetreflextherapie ondersteuning kan bieden:
Hoofdpijn/migraine
Verkoudheid/voorhoofdholte-ontsteking
Klachten van de luchtwegen
Vermoeidheid
Stress/burn-out
Maag- en darmklachten
Menstruatie- en overgangsklachten
(onbegrepen) Infertiliteit
Klachten tijdens zwangerschap
Neuropathie

Ook als jouw klacht of symptoom niet wordt genoemd kan voetreflextherapie misschien helpen. Neem gerust contact met me op!

NB: Een Voetreflex-behandeling vervangt nooit de behandeling die door en arts wordt voorgeschreven, maar kan deze wel ondersteunen of aanvullen!