Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Lijdt u aan coeliakie (glutenintolerantie)? Zorg er dan voor voldoende van de essentiële voedingsstof selenium binnen te krijgen, die uw gezondheid op verschillende manieren ondersteunt. Lees hier waarom mensen met glutenintolerantie meer risico lopen om een gebrek aan selenium te hebben.

Als u aan coeliakie lijdt, of anders gezegd, als uw lichaam geen gluten verdraagt, moet u ervoor zorgen om voldoende selenium binnen te krijgen. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat mensen met een glutenintolerantie essentiële voedingsstoffen minder goed opnemen vanwege de aantasting van de dunne darm door gluten.

Een langdurig tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan ernstige gevolgen hebben, maar bij selenium geldt dat des te meer, omdat dit spoorelement meer dan 25 verschillende selenoproteïnen (van selenium afhankelijke eiwitten) ondersteunt. Deze selenoproteïnen spelen allemaal een belangrijke rol voor de gezondheid, bijvoorbeeld voor:

het behoud van een normale immuunfunctie
het normaal functioneren van de schildklier (stofwisseling)
de normale productie van zaadcellen
een normale conditie van haar en nagels

Een tekort aan selenium is vooral een groot probleem voor de schildklier, die in hoge mate afhankelijk is van deze voedingsstof. Ongeveer een derde van de totale hoeveelheid selenium in het lichaam is in deze klier geconcentreerd, waar de stof de regulering van de schildklierhormonen ondersteunt. Deze hormonen spelen onder meer een belangrijke rol bij de stofwisseling en als antioxidanten.

Bron: Pharma Nord

Accusamus autem illum voluptas tempore labore error optio eligendi est quis qui earum voluptate cupiditate qui similique in in qui dolor voluptate ea quo corporis natus deleniti odio eius quis placeat omnis laudantium id dignissimos cumque quia facilis mollitia voluptatem explicabo.

Praktijk Amygdala
Copyright © 2023 Praktijk Amygdala
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren