Goede start

Hoe zorg je voor een goede start voor Moeder en Kind?

Zwanger worden is een klein wonder. Het vraagt niet alleen een tijdige en zorgvuldige voorbereiding, maar een zwangerschap vergt ook veel van je lichaam. 

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam, onder meer onder invloed van je hormoonhuishouding. Belangrijke zwangerschapshormonen zijn bijvoorbeeld het hCG-hormoon, oestrogeen, progesteron, oxytocine, prolactine en relaxine. Door toename of afname van deze hormonen kun je bijvoorbeeld last krijgen van stemmingswisselingen, misselijkheid, eetbuien, een lager libido en grotere en gevoelige borsten. Naarmate je baarmoeder toeneemt in omvang en de ligamenten onder druk komen te staan, kan er bandenpijn ontstaan. Naar de bevalling toe worden de banden en spieren in je bekkengebied slapper zodat de baby geboren kan worden. Dit kan ook gepaard gaan met rug- en bekkenpijn. Doordat er een extra liter bloed door je lichaam stroomt, moet je hart harder werken en klopt het sneller. Ook kan je geheugen tijdelijk warriger worden. En met name tijdens het tweede en derde trimester is je stofwisseling hard aan het werk om meer energie te produceren. Kortom, topsport!

Wat kun je als zwangere vrouw doen om jezelf zo goed mogelijk te ondersteunen in deze maanden van ‘topsport’? Je leest het in deze interessante blog!

 
Lees de blog ➜ https://logicofnature.nl/hoe-zorg-je-voor-een-goede-start-van-het-leven-suppletie-voor-moeder-en-kind